Lånehunden Pelton levererade

Resele (JJ) I höst har Lars Boström, Tängsta, lånat björnhunden Pelton av Robert Salomonsson. Och rutinerade Pelton gjorde inget misstag när en färsk björnskit serverades på en skogsbilväg.

Hundföraren Lars Boström, Pelton och skytten Robert Edlund hade en spännande jakt nu på morgonen.

Det är ett 15-tal jägare som jagar björn nu i veckan i  skogarna runt Tängsta i Västernorrland. De håller stenkoll på skogsbilvägarna och vid 04-tiden i morse hittade de en nattfärsk björnskit på en skogsbilväg.

– Vi postade ut och jag släppte Pelton på spåret och han drog iväg 1,2 kilometer och sedan blev det ståndskall i upptaget. Jag var inne på ståndet och smög, men så började björnen sakta gå undan med korta ståndskall. Då bestämde vi oss för att även släppa på Staffan Jönssons jämthundstik Gunilla, berättar Lars Boström.

När Gunilla kom fram gick björnen undan och rakt i passet hos Robert Edlund som sköt ett skott på björnen. Den fortsatt drygt 200 meter innan det blev fast stånd.

– Både jag och Robert gick in på ståndet och sköt björnen som reste sig på bakbenen.

Björnen var en hane på 176 kg och fälldes i område Västernorrland 1.

– Jag kommer att få ha kvar Pelton och vi fortsätter att jaga denna  veckan, sedan kan jag också sticka iväg om det dyker upp något intressant längre fram, säger Lars.

 

 

 

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser