Landslagsskyttar invigde Gyttorps nya toppmoderna fabrik

NORA (JJ) I dag invigs Gyttorps nya toppmoderna hagelpatrons anläggning i Nora. På plats för att klippa bandet fanns landslagskyttarna Natalie Larsson och Therese Lundkvist.

Finbesök på invigningen när Natalie Larsson, t.v., och Therese Lundkvist, t.h., klippte bandet.Bara för en stund sen klipptes bandet till Gyttorps nya jättesatsning. En toppmodern hagelpatronsfabrik i Nora. 

Den supermoderna anläggningen kommer kunna producera 30 000 patroner per timma. Med nuvarande bemanning på enkelskift, räknar Gyttorp med en produktionskapacitet på 250 miljoner patroner om året.

På invigningen fanns ett 100-tal personer på plats, däribland Jaktjournalen. Landslagskyttarna Natalie Larsson och Therese Lundkvist var specialinbjudna för att klippa bandet vid invigningen. Båda sponsras av Gyttorp i sin skyttesatning.

Mer om invigningen och den nya fabriken kommer i nästa nummer av Jaktjournalen. 

AKTUELLT

100 Pantera – långhållssatsning från Sauer

Under året lanserades Sauer 100 Pantera. Geväret är tänkt som ett alternativ för den som är intresserad av långhållskytte men ändå vill ha ett jaktvapen för rörlig jakt. Jämfört med tidigare versioner av Sauer 100 är det framförallt stockningen som är utvecklad. Den flutade pipan är 19 mm i diameter och 50 cm lång vilket ger ett förhållandevis kompakt vapen.

Doris – dreverkungens drottning

Thomas Ekroth, Umeå, har haft fem drevrar i sin ägo och alla har varit jakt- och utställningschampions. Den senaste, Vildtjärns Doris har haft fantastiska framgångar både i utställningsringen och på jaktprov. Om det funnits ett VM i drever hade Thomas definitivt varit världsmästare.

Filmade oskyggt lodjur

Vanessa Andersson filmade i tisdags ett lodjur som lunkade framför bilen i flera hundra meter. "Inte ett onormalt beteende", säger länsstyrelsens personal om lodjuret.

Annonser