Landslagsskyttar invigde Gyttorps nya toppmoderna fabrik

NORA (JJ) I dag invigs Gyttorps nya toppmoderna hagelpatrons anläggning i Nora. På plats för att klippa bandet fanns landslagskyttarna Natalie Larsson och Therese Lundkvist.

Finbesök på invigningen när Natalie Larsson, t.v., och Therese Lundkvist, t.h., klippte bandet.Bara för en stund sen klipptes bandet till Gyttorps nya jättesatsning. En toppmodern hagelpatronsfabrik i Nora. 

Den supermoderna anläggningen kommer kunna producera 30 000 patroner per timma. Med nuvarande bemanning på enkelskift, räknar Gyttorp med en produktionskapacitet på 250 miljoner patroner om året.

På invigningen fanns ett 100-tal personer på plats, däribland Jaktjournalen. Landslagskyttarna Natalie Larsson och Therese Lundkvist var specialinbjudna för att klippa bandet vid invigningen. Båda sponsras av Gyttorp i sin skyttesatning.

Mer om invigningen och den nya fabriken kommer i nästa nummer av Jaktjournalen. 

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser