Landslagsskyttar invigde Gyttorps nya toppmoderna fabrik

NORA (JJ) I dag invigs Gyttorps nya toppmoderna hagelpatrons anläggning i Nora. På plats för att klippa bandet fanns landslagskyttarna Natalie Larsson och Therese Lundkvist.

Finbesök på invigningen när Natalie Larsson, t.v., och Therese Lundkvist, t.h., klippte bandet.Bara för en stund sen klipptes bandet till Gyttorps nya jättesatsning. En toppmodern hagelpatronsfabrik i Nora. 

Den supermoderna anläggningen kommer kunna producera 30 000 patroner per timma. Med nuvarande bemanning på enkelskift, räknar Gyttorp med en produktionskapacitet på 250 miljoner patroner om året.

På invigningen fanns ett 100-tal personer på plats, däribland Jaktjournalen. Landslagskyttarna Natalie Larsson och Therese Lundkvist var specialinbjudna för att klippa bandet vid invigningen. Båda sponsras av Gyttorp i sin skyttesatning.

Mer om invigningen och den nya fabriken kommer i nästa nummer av Jaktjournalen. 

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Annonser