Landshövdingen fick ta emot Varguppropet i Karlstad

KARLSTAD(JJ). I går kväll fick landshövdingen ta emot Varguppropet, överlämnandet gjordes under en manifestation i Karlstad. Totalt är det 7 300 namnunderskrifter som Jägareförbundet Värmland samlat in och de som skrivit under vill att vargstammen ska minska i länet.

Rovdjursmanifestatinoen samlade flera hundra markägare och jägare. Arrangörer var Jägareförbundet i Värmland och i Örebro, samt LRF Värmland.
 
Och landshövdingen Eva Eriksson tycker också att det bör vara färre vargrevir i länet. 
– Om vi ska ta ansvar för att utveckla den genetiska stammen och säkra vargen för framtiden då är det viktigt att spara de reviren där vi vet att det finns en genetiskt bra stam och då får man ta bort andra vargrevir för att man ska klara det, säger Eva Eriksson till SVT Värmlandsnytt.

Jägareförbundet och LRF ställer nu krav på bland annat regeringen att det bland annat ska genomföras en omfattande vargjakt i vinter och att det ska vara en regional förvaltning på länsnivå som fungerar. 
Och Jägareförbundet vill att det ska bli tillåtet att skjuta bort hela vargrevir om det behövs. 
Landshövdingen ska nu överlämna uppropet till miljöministern. 
Det här rapporterar SVT Värmlandsnytt.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kennelklubben kopplar samman veterinärkoncern med försäkringsbolag

Stiftelsen djursjukhus i Stor-Stockholm har de senaste åtta åren tjänat en halv miljard på djursjukvård. Under samma tid har försäkringsbolaget Agria gjort ett tekniskt resultat på djurförsäkringar på 1,8 miljarder. I båda styrelserummen sitter Svenska Kennelklubben som ändå menar att de företräder hundar och hundägare.

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.
ANNONS ▼

Annonser