Landshövding misstänkt för mutbrott

Landshövding Maggi Mikaelsson, har delgivits misstanke om mutbrott, för att hon medverkat till att skogsbolaget SCA fick extra tilldelning av älgar att skjuta i höstas. Samtidigt har en hög chef inom SCA delgivits misstanke om bestickning för att han bjudit in Mikaelsson till företagets älgjakt i september.

Sedan tidigare är det bevisat att Mikaelsson bröt mot lagen under älgjakten, eftersom hon inte löst statligt jaktkort. Enligt överåklagare Christer van der Kwast är förhören med skogsbolaget och landshövdingen slutförda. Att landshövdingen och skogsbolaget delgivits misstankar om brott betyder inte att det kommer att leda till åtal, säger van der Kwast.
Både SCA och landshövdingen förnekar brott. Mikaelsson anser att hon även i framtiden skulle tacka ja till en inbjudan till jakt eftersom hon tycker om att jaga. Den handläggare på länsstyrelsen som beviljade SCA:s jaktlag extra tilldelning är misstänkt för tjänstefel.

AKTUELLT

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser