Landshövding inför rätta

Sundsvall (JJ) Mutåtalade landshövdingen Maggi Mikaelsson stod idag inför hovrätten för nedre Norrland.Blir den en fällande dom även i hovrätten blir det svårt för henne att återgå i tjänst som landshövding i Jämtland.

När rättegången yrkade Maggi Mikaelsson att åtalet skulle ogillas och att hon skulle slippa betala dagsböter och kostnaderna för försvaret. Även bestickningsåtalade SCA-direktören Kenneth Eriksson yrkade på att åtalet skulle ogillas.Åklagaren Christer van der Kwast ville att domen från Östersunds tingsrätt skulle stå fast. Maggi Mikaelsson bjöds av skogsbolaget in till älgjakt i fjällnära områden i Jämtland. Åklagaren hävdar att Mikaelsson i egenskap av statens utredare av skogsfrågor och landshövding med högsta ansvar för bland annat älgjaktsfrågor har kunnat påverka frågor av betydelse för SCA. Dessutom var värdet av rekreationen som älgjakt med måltider så betydande att det ska betraktas som en muta.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser