Landsbygdsminister öppen för ändrat älgjaktspremiärdatum

Kungsbacka (JJ) Den moderata riksdagsledamoten Cecila Widegren fortsätter sitt arbete med att få till stånd en ändring av älgjaktspremiären i oktober till en helg i stället för att som i dag, en måndag. Nu får hon medhåll av den socialdemokratiska landsbygdsministern Sven-Erik Bucht.

Sven-Erik Bucht skriver i sitt svar som publicerats på Cecilia Widegrens hemsida:

”I den översyn av jaktlagstiftningen m.m. som just nu pågår ska utredningen bl.a. överväga om det bör tillskapas en beredning för jakttidsärenden hos ansvarig myndighet för att följa de jaktbara arterna utveckling och för att effektivisera handläggningen av ärenden som rör jakttider. En fråga om att flytta älgjaktspremiären är en fråga som med fördel kan hanteras i en sådan beredningsform för att få en allsidig belysning. Det kan dock finnas skäl för att överväga att ändra jakttiden på älg på det sätt som Cecilia Widegren föreslår.”

Cecilia Widegren väckte frågan redan 2012 då hon motionerade om ett förändrat datum till älgjaktspremiären. Det året kunde riksdagsledamoten som själv är jägare inte vara med på premiären eftersom hon jobbade.

 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser