Landbys förstärker Jaktia!

Jaktia utökar butikssamarbetet i Sverige med Landbys Jakt & Fiskeservice i Östersund som går in i Jaktias franchisekedja.

Landbys i Östersund inleder nu ett djupare samarbete med Jaktia. Landbys som är en av landets äldsta jakt- och fiskebutiker, grundat 1890, drivs av Rickard Åslund och Hans Dahlström tillsammans med de sex anställda.

– Det här känns som en mycket bra lösning, säger Jaktias VD Lars Martinsson.

– Historiken kring butiken, dess starka position i mellannorrland och det nya samarbetet gör att vi ytterligare befäster vår ställning.

– Det känns extra kul att stärka vår position just här, eftersom det finns ett mycket stort intresse för jakt och sportfiske i området.

– Vi attraheras av Jaktias franchisekoncept där Jaktia bistår med ett flertal olika konceptlösningar, säger Landbys VD Rickard Åslund.

-Det känns riktigt bra att kunna erbjuda ett ännu bredare sortiment och snabbare leveranser, vilket kommer stärka vår position i den tuffa, globala konkurrensen. Vi känner oss trygga i vårt val och ser fram emot arbetet med Jaktias centrala support och samarbetet mellan butikerna. Den gemenskap som finns inom Jaktiagruppen kommer att stärka och underlätta för oss i våra kommande satsningar. 

– Förutom jakt, fiske och outdoor erbjuder vi även jaktresor och intensivkurser i Jägarexamen. Vi satsar mycket på aktiviteter och kundevenemang och vill att butiken ska fungera som en naturlig mötesplats för våra kunder, avslutar Rickard Åslund.

 

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser