Lämnar WWF:s förtroenderåd

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägarförbundets styrelse har beslutat att förbundet lämnar WWF Världsnaturfondens förtroenderåd.

Anledningen till att förbundet lämnar förtroenderådet är enligt Svensk Jakt ett ifrågasättande av platsen eftersom förbundet och Världsnaturfonden står så pass långt i från varandra i rovdjursfrågan.

I ett pressmeddelande från Svenska Jägareförbundeti mitten av augusti svarade generalsekreterare Bo Sköld på frågor om förtroenderådet och sa då:

Att sitta med i förtroenderådet och möta WWF:s ledning vid olika tillfällen gör att vi direkt kan diskutera exempelvis rovdjursproblematiken, men även många andra frågor. Förbundsstyrelsen har i hittills sett mer fördelar med att sitta kvar, än att ställa sig utanför. Generellt överväger vi alltid i vilka sammanhang vi väljer att ingå i, vilket gjorts även i det här fallet

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser