Lämnade hunden i solhet bil

Laholm (JJ) En medelålders man från Knäred riskerar att dömas för djurplågeri efter att ha lämnat sin hund i bilen när han själv besökte jakt- och fiskemässan i Bosjökloster. Hunden låg i en liten plastbur utan vatten när parkeringsvakterna bröt sig in i den heta bilen och tog ut tiken.

Ett utrop om den nödställda hunden gick ut över mässans högtalarsystem, men Knäredsbon dök inte upp förrän en timme senare. Då hade vakterna redan sågat av haspen, burit ut den slöa och medtagna tiken och gett den vatten. Enligt en av vakterna drack tiken uppskattningsvis 1,5 liter.

Knäredsbon åtalas för djurplågeri. Han nekar och hävdar att han parkerade i skuggan från träd. Han har också uppgett att bakrutorna var nervevade en bit och att han hade koll på läget.

En skånsk länsveterinär har fått yttra sig över uppgifterna i polisutredningen och skriver att djurägaren otillbörligen och i onödan utsatt hunden för lidande och brutit mot djurskyddslagstiftningen på flera olika punkter, skriver Hallandsposten.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser