Lämnade hunden i bilen på jaktmässa

Bosjökloster (JJ) Under jaktmässan på Bosjökloster i augusti upptäcktes en hund i en varm bil. Nu döms ägaren till böter för djurplågeri.

Det var en parkeringsvakt som upptäckte hunden som satt i en plastbur utan tillgång på vatten i den kokheta bilen. Bagagelucken stod lite på glänt men temperaturen inne i bilen var ändå skadligt varm.

En anmälan upprättades och Lunds tingsrätt dömer nu hundägaren till 30 dagsböter för djurplågeri för att ha lämnat hunden i den varma bilen under minst en och en halv timma.

Ägaren själv menar att hunden inte tagit skada utan brukar uppträda rätt slött och makligt, rapporterar Hallandsposten

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser