Lägger ned fårgården om inte vargarna skjuts | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
3 år sedan länsstyrelsen
Länsstyrelsens skyddsjaktsbeslut blir avgörande för om lammproduktionen på Molstaberg fortsätter. Arkivbild: Gettyimages
Lägger ned fårgården om inte vargarna skjuts
Molstaberg (JJ) Familjen som driver lammproduktionen på Molstabergs gård kräver att länsstyrelsen beslutar om skyddsjakt på samtliga vargar i området. Annars läggs verksamheten ned.
Mer än 150 får har dödats i 13-tal vargattacker på gården som ligger sydväst och Södertälje och där det drivs ekologisk lammproduktion. Senaste veckans två attacker har kostat minst 60 får livet. – Familjen har fått nog – de orkar inte mer. De har bestämt sig för att lägga ned sin ekologiska lammproduktion om inte länsstyrelsen fattar beslut om skyddsjakt på hela reviret, säger Carl Aschan. Han är regionchef vid LRF Mälardalen och kusin till ägarfamiljen.

Väntar på beslut

– Familjen orkar inte ha några kontakter med media, så jag tar dem, säger Carl Aschan. När intervjun görs på söndagen väntar familjen på beslut från länsstyrelsen. – Blir beslutet negativt, alltså att det inte blir skyddsjakt på samtliga vargar i området, så håller vi gården öppen för media under måndag förmiddag och meddelar det tråkiga beskedet, att verksamheten läggs ned, säger Carl Aschan. I området finns två vuxna vargar som förra våren fick två valpar. En svårt skabbangripen varg avlivades nyligen i reviret. Molstaberg har cirka 1 400 får och är en av de större fårgårdarna i Stockholms län.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!