L-G Falk sköt björn i Rymdalen

Älvdalen (JJ) I går eftermiddag var Lars-Gunnar Falk, Våmhus, i farten igen, vid en jakt i Rymdalen, fällde han en björnhona.

I går fick Lars-Gunnar Falk, skjuta en björn vid jakt i Rymnäs jaktlags marker. I onsdags, på björnpremiären, var Lars-Gunnar i högsta grad delaktig när brorsan Mikael, sköt en björn utanför Lillhärdal, då med sin smålandsstövare Panther.

I går jagade Lars-Gunnar med smålandsstövaren Aho tillsammans med Mikaels plott Tiger.

Jägarna i Rymnäs jaktlag, ordnade en bra jakt och till slut kunde Lars-Gunnar Falk fälla en stor hona på 140 kg för hundarna.

– En mycket bra jaktdag, ett stort tack till jaktledaren Björn Håmås och deltagarna i jaktlaget, säger L-G Falk.

Uppdatering kommer under dagen – just nu i denna stund har Lars-Gunnar full jakt på en ny björn. Han återkommer till Jaktjournalen så fort det lugnat sig.

Är du också ute i björnskogen. MMS:a bild till Jaktjournalen: 070-395 00 94.
Du kan också följa oss på Instagram, Facebook och naturligtvis i tidningen.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser