Kyrkan vill skjuta gäss

Söderbärke (JJ) Församlingen i Söderbärke vill ha hjälp av jägare för att kunna bli kvitt gåsplågan på kyrkogården. Kanadagässens avföring gör det svårt för besökare att ta sig fram till gravarna.

Problemet med kanadagässen har pågått i flera år och kyrkan vill vara beredd när gässen börjar invadera markerna i början av maj. Församlingen behöver inget tillstånd för skyddsjakt och det troliga är att kommunens jägare ingriper. Det är inte bara problem med avföringen från gässen. Besökarna på kyrkogården har även upptäckt att gässen betar i stort sett all växtlighet som de planterar vid gravarna.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser