Kyrkan vill se krafttag mot vildsvinen!

Linköping (JJ) Linköpings stift har så stora problem med vildsvin på sina marker.

Linköpings stift har stora problem med vildsvin på sina marker och kan komma att tvingas sänka arrendeavgifterna för de jordbruksmarker som arrenderas ut.

Linköpings Stift kan komma att tvingas sänka sina avgifter för jordbruksmarker som arrenderas ut. Totalt arrenderar stiftet ut 6 500 hektar jordbruksmark till 255 arrendatorer.

Staffan Lönneskog, jordbruksförvaltare på Linköpings stift, anser att fler jägare måste engagera sig i vildsvinsjakten och att utfodringen måste minska.

– Det är en potentiell fara i det här. Vi ser att om stammen ökar ännu mer så kan det på sina håll bli besvärligt för oss. Vi måste nog ta till krafttag för att hålla det här på en rimlig nivå, säger han.

– På vissa håll måste man nog ta till krafttag för att kunna hålla det här på en rimlig nivå. Utvecklas stammen i den hastigheten den gör kommer vi att se problem på fler håll, det tror jag absolut, säger han, till P4 Jönköping.

 

 

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser