Kvinnligt jaktnätverk hade kanonjakt

Sveg (JJ) Tio kvinnliga jägare i jaktnätverket Nordic Women Hunting tillbringade innan brunstuppehållet tre dagar med hellyckad älgjakt på Holmen Skogs marker vid Vemhån i Härjedalen. – En hellyckad älgjakt, där vi lyckades skjuta två fina älgtjurar, säger jaktledaren Josefin Wallin.

Här är de kvinnliga jägarna i Nordic Women Hunting med en av de fina älgtjurar de fick skjuta. Foto: Privat
Det var Holmens områdeschef i Härjedalen, den kände jaktprofilen Anders Lindkvist, som hade bjudit in tjejerna till älgjakten.

– Fem av oss var helt nya jägare och vi hade några väldigt lyckosamma dagar vid Holmens fantastiska anläggning vid Våndtjärn utanför Vemhån, fortsätter Josefin Wallin.

De två älgtjurar man kunde fälla hade nio respektive tolv taggar så det var rejäla tjurar som blev tjejernas byte.

– Och inte nog med de två vi lyckades skjuta, vi hade fler älgar på gång. Och dessutom hade vi björnkontakt vilket gav extra spänning åt jakten.

På plats vid Våndtjärn fanns även en jaktvårdskonsulent, som instruerade jägarna hur man tar ur älgen och de fick göra allt jobbet själva.

– Det blev lite kurs samtidigt som jakten. Efter de här jättefina dagarna i Härjedalen hoppas vi att vi får återkomma dit på fler jakter, säger Josefin Wallin.
 

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser