Kvinnliga jägare på frammarsch

Umeå(JJ) Kvinnliga jägare tar allt mer plats inom jakten. Åsa Fjällström kommer från Södra Volgsjöfors och har fått följa med på jakt redan från barnsben. Hon har märkt hur attityderna till kvinnliga jägare förbättrats genom åren.

Det genomförs många olika åtgärder för att underlätta för kvinnor att börja jaga, ett exempel är att kvinnor kan läsa till jägarexamen tillsammans med enbart andra kvinnor. 

Åsa Fjällström fick följa med sin morfar ut i skogen redan när hon var liten. I dag är jakten ett självklart intresse för henne. 
– Vägen in i jakten ser olika ut för oss alla. Jag fick det i uppfostran, så att jag skulle jaga var aldrig något beslut jag tog, säger Åsa Fjällström till Folkbladet.

Efter att hon tog jägarexemn – när hon var 18 år gammal – så har hon märkt att attityderna till kvinnliga jägare har förändrats till det bättre.
Det här rapporterar Folkbladet.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser