Kvinna svårt skadad av vargflock

Myndigheterna i östra Ukraina har gett order om att avliva en hel vargflock. Detta sedan den under tre dagar attackerat mer än 10 personer. En äldre kvinna skadades svårt.

Vargattackerna startade i torsdags i östra Ukraina. 14 människor jagades av vargarna och en 60-årig kvinna blev svårt biten, enligt nyhetsbyrån AFP.
Tidigare hade en bil kört över en varg i Zaporizhiaregionen och myndigheterna konstaterade att den hade rabies. Den skadade kvinnan och de övriga som attackerats av vargflocken har nu fått vaccin mot rabies i förebyggande syfte. Vargarna skall omgående skjutas.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser