Kvinna på mountainbike jagad av björn i Rättvik

Rättvik (JJ) En kvinna anmälde på onsdagskvällen att hon jagats av en björn. Kvinnan cyklade på en mountainbike och hon ska ha haft björnen efter sig flera hundra meter.

Den kvinnliga mountainbike-cyklisten uppges ha blivit jagad flera hundra meter. Foto: Gettyimages, fotomontage

SVT Dalarna berättar att händelsen inträffade strax utanför centrala Rättvik, i ett friluftsområde som har flera motionsslingor.

Polisen fick larmet klockan 19.36

– Det kom en grinig björn och jagade henne flera hundra meter, säger polisens presstalesperson Stefan Wickberg till SVT.

Kvinnan klarade sig utan fysiska skador.

Rekordsnabb jakt

Polisen sökte under kvällen länsstyrelsens personal men lyckades inte nå dem.

– Det är de som har kompetens och möjlighet att ta beslut i saken, vi får ta tag i det under morgondagen, säger Stefan Wickberg till SVT.

Området används flitigt av orienteringsklubben IK Jarl, bland annat i barnverksamheten.

– Vi vet inte om det bara är en olycklig omständighet som lett till detta, det får rovdjursexperter uttala sig om. Det här är ju ett oerhört frekventerat friluftsområde som vi inte vill att folk ska vara rädda för att röra sig i, säger Karin Elfving i IK Jarl till SVT.

Årets licensjakt på björn i området gick rekordsnabbt. Kvoten var skjuten redan några timmar in på andra jaktdagen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼