Kvinna med hund flydde från varg

SANDVIKEN(JJ) Marlene Eriksson var ute med sin hund när hon plötsligt såg en varg som rusade rakt mot dem. Hon fick fly med hunden in i ett stall.

Hon bor i Gästrike-Hammarby var på väg att koppla loss hunden eftersom de nästan var hemma. Men då kom vargen. 

Hon bedömde att de inte skulle hinna in i huset, därför tog hon hunden med sin i stallet.
– Sen ringde jag in till min karl och berättade att vi stod i stallet. Men när han kom ut hade vargen försvunnit, berättar Marlene för Arbetarbladet.

Hon säger att det inte var någon attack men att hon inte vet vad som skett om de stått kvar på gården. Händelsen inträffade under onsdag kväll.
Det här rapporterar Arbetarbladet/arbetarbladet.se.

AKTUELLT

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser