Kvinna med hund blev förföljd av varg

VÄSTERÅS(JJ) Päivi Köngäs blev rejält rädd när hon plötsligt stötte på en varg när hon var ute med hunden. Trots att hon vände om och gick snabbt därifrån så följde vargen efter.

Händelsen ägde rum under tisdag kväll. Hon var ute med hunden norr om Skultuna. 
Plötsligt började hunden bli orolig och sedan fick hon syn på något som rörde sig cirka 300 meter bort. När djuret kom närmare såg hon att det var en varg. 

När hon snabbt går därifrån vänder hon sig om och då ser hon att vargen följer efter henne,
– När jag vänder mig om ser jag att den är kanske tio meter bakom mig. Då skriker jag rakt ut och börjar fäkta med armarna, säger Päivi Köngäs till vlt.se.

Först när hon kommer fram till den stora bilvägen försvinner vargen. Nu vågar hon inte längre gå ut med hunden om det är mörkt ute. 
Det här rapporterar Vestmanlands Läns Tidning/vlt.se.

AKTUELLT

100 Pantera – långhållssatsning från Sauer

Under året lanserades Sauer 100 Pantera. Geväret är tänkt som ett alternativ för den som är intresserad av långhållskytte men ändå vill ha ett jaktvapen för rörlig jakt. Jämfört med tidigare versioner av Sauer 100 är det framförallt stockningen som är utvecklad. Den flutade pipan är 19 mm i diameter och 50 cm lång vilket ger ett förhållandevis kompakt vapen.

Doris – dreverkungens drottning

Thomas Ekroth, Umeå, har haft fem drevrar i sin ägo och alla har varit jakt- och utställningschampions. Den senaste, Vildtjärns Doris har haft fantastiska framgångar både i utställningsringen och på jaktprov. Om det funnits ett VM i drever hade Thomas definitivt varit världsmästare.

Filmade oskyggt lodjur

Vanessa Andersson filmade i tisdags ett lodjur som lunkade framför bilen i flera hundra meter. "Inte ett onormalt beteende", säger länsstyrelsens personal om lodjuret.

Annonser