Kvinna med hund blev förföljd av varg

VÄSTERÅS(JJ) Päivi Köngäs blev rejält rädd när hon plötsligt stötte på en varg när hon var ute med hunden. Trots att hon vände om och gick snabbt därifrån så följde vargen efter.

Händelsen ägde rum under tisdag kväll. Hon var ute med hunden norr om Skultuna. 
Plötsligt började hunden bli orolig och sedan fick hon syn på något som rörde sig cirka 300 meter bort. När djuret kom närmare såg hon att det var en varg. 

När hon snabbt går därifrån vänder hon sig om och då ser hon att vargen följer efter henne,
– När jag vänder mig om ser jag att den är kanske tio meter bakom mig. Då skriker jag rakt ut och börjar fäkta med armarna, säger Päivi Köngäs till vlt.se.

Först när hon kommer fram till den stora bilvägen försvinner vargen. Nu vågar hon inte längre gå ut med hunden om det är mörkt ute. 
Det här rapporterar Vestmanlands Läns Tidning/vlt.se.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser