Kurs i vargjakt inget brott

Justitiekanslern kommer inte att inleda någon förundersökning angående anmälan om att vargjaktskursen i Dals Ed skulle ha varit ett brott mot yttrandefriheten

Polisanmälan gjordes av Föreningen Folk för varg. Men anmälan fick inget gehör hos JK sedan han inte kunnat finna några uppgifter om att det på kursen framkommit saker som stred mot yttrandefrihetsgrundlagen. JK anser inte heller att det är något brott att skriva om vargkursen i förväg.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser