Annons
Krönika: "Länsstyrelsen gör en kovändning i ett försök att återställa förtroendet" | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
1 månad sedan
Krönika: ”Länsstyrelsen gör en kovändning i ett försök att återställa förtroendet”

Jaktjournalens chefredaktör Daniel Sanchez skrev den första artikeln om angiverisystemet skapat av Länsstyrelsen i Västra Götaland. Här svarar han på den insändare som Anita Bergstedt skrev.

Det är bra att Viltenheten på Länsstyrelsen i Västra Götaland poängterar att jägarkåren inte har någon koppling till illegal jakt. I övrigt är insändaren full med osanning. Jag fokuserar på fyra av dessa.

1

Till planerad förvaltning kommer vi inte, förrän vi kommit till rätta med den illegala jakten.

Vargförvaltningen fungerade inte och därmed ökade den illegala jakten. Det var inte tvärtom.

2

Vi är som ansvarig tillsynsmyndighet skyldiga att rapportera vidare misstankar om brottslig verksamhet.

Länsstyrelsen är som ansvarig tillsynsmyndighet skyldig att rapportera illegal jakt. Men att Länstyrelsen i Västa Götaland startar ett projekt där man anonymt kan anmäla misstanke om tjuvjägare ingår inte i något uppdrag. Det kom Viltenheten i Västra Götaland på själva.

3

Länsstyrelsen uppmanar inte särskilt till anonyma anmälningar, men det förekommer att enskilda kontaktar oss och vill vara anonyma i olika sammanhang.

Viltenheten på Länsstyrelsen i Västra Götaland uppmanar visst till anonyma anmälningar. Annars skulle man inte ha skapat en kampanj med film och Facebook-publicering, utan man skulle bara hänvisat till möjligheten när enskilda tog kontakt.

4

Det är mycket olyckligt att en felaktig bild av både jägarkåren och Länsstyrelsens arbete sprids. Detta försvårar vårt samarbete.

Anita Bergstedt vill mena att det är mediernas fel att samarbetet mellan Viltenheten i Västra Götaland och jägarna försämras. Jag vill mena att det är skjuta budbäraren och inta ta ansvar för sina handlingar.

Läs hela insändaren här:

Mer om ämnet:

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!