Kritik mot jakthund slutade med rättegång

Västerbotten (JJ) Mannen tyckte att jaktkompisarna mobbade honom för hans jakthund. Det slutade med misshandel, dödshot och rättegång.

TT rapporterar om saken och citerar Västerbottens-kuriren.

Den 68-årige mannen som åtalats och dömts för hot och misshandel var på jakt tillsammans med fem andra män.

I en av husvagnarna på platsen blev det dålig stämning. Den 68-årige mannen kände sig mobbad över uttalanden som gjorts kring hans jakthund.

Fälls av tingsrätten

Han tog tag i en jaktkamrat och styrde honom mot en vägg så att vederbörande slog i huvudet, nacken och ett ben.

68-åringen ska ha sagt saker som att ”det skulle vara roligt att träffa dem i mörkret” och skrikit att han skulle döda jaktkompisarna.

Mannen förnekar dödshot och uppger att hans avsikt inte var att skada någon. Tingsrätten fäller honom dock för misshandel och olaga hot – villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar.

Han ska också betala 6 287 kronor i skadestånd till den misshandlade jaktkompisen.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Bra utdelning första björnjaktdagen

Kungsbacka (JJ) Licensjakten på björn drog i gång i dag och det märks att det finns både gott om björn och duktiga jägare i de län där jakten pågår. Över 50 björnar fälldes första dagen.

Annonser