Kritik mot farligt viltstängsel

Gävle (JJ) Jägare i Trödje viltvårdsområde är kritiska till Trafikverkets stängsel. Piggarna högst upp skadar de djur som försöker hoppa över.

– Man får hoppas att de träffar benet i bröstkorgen och inte i mjukdelarna, säger jaktledare Görgen Salander.

– De staketen är inte högre än att en skrämd älg tar sig över, säger Rolf Wiik, ordförande för viltvårdsområdet.

På en sträcka av 300 meter väster om Trödje mitt emot Sörränningen, har älg forcerat staketet på två ställen. Vid ett tillfälle hittade Görgen Salander blod på piggarna. Av älgen syntes bara spår i nysnön. Styrelsen för viltvårdsområdet har beslutat att skicka en skrivelse till Trafikverket, rapporterar Gefle Dagblad.

AKTUELLT

Ulkeröd – En undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser