Kritik efter älgjakt på motorvägen

Eskilstuna(JJ) På polisens order sköt en jägare en älg som hamnat innanför viltstängslet på väg E20, mellan Eskilstuna och Strängnäs. Nu får agerandet kritík av en familj från Västerås som kom åkande efter vägen när skotten avlossades framför deras bil - åsikterna går isär hur långt framför bilen som skotten egentligen avlossades.

Händelsen inträffade i lördags och polisen fick flera samtal om älgen som befann sig innanför viltstängslet. Polisbefält tog beslut om att älgen skulle avlivas.
– Alternativet till att inte agera var en potentiell jätteolycka, säger Tobias Sköldäng, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen, till Eskilstuna-Kuriren.

Ett par poliser och en jägare begav sig ut för att hitta älgen. Jägaren avlossade två skott mot älgen. Samtidgit kom en Västeråsfamilj i bil och åkte mot Strängnäs. De saktade ner när de så älgen och då small det plötsligt till, följt av ytterligare ett skott.

Kvinnan i bilen uppger att skottet avlossades bara någon meter framför framrutan på bilen, rakt över båda vägbanorna. De som färdades i bilen upplevde det som mycket obehagligt.
Enligt Sköldäng var det dock aldrig någon fara och han uppger att det var 20-30 meter mellan bilen och älgen.
Han medger att det kunde ha varit ett alternativ att stoppa trafiken.
Dock menar han att inga fel har begåtts vid insatsen.
Det här rapporterar Eskilstuna-Kurien.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser