Kristoffer Skålberg sköt björn i Ovanåker kommun

Edsbyn (JJ) För knappt en och en halv timme sedan sköt 21-årige Krisoffer Skålberg, Lesjöfors, sin första björn vid en jakt i Öjung.

Krisoffer bor i Lesjöfors, Värmland, och har ett stort intresse för rovdjursjakt. Nu är han ett par dagar i Öjung, Ovanåkers kommun, Gävleborg och jagar med sina blandhundar.

Fred är en blandning mellan plotthund och finnstövare och Bruno en blandning mellan plott och laika.

– Vi hittade ett spår över en väg tidigare idag och jag började med att släppa på Fred först, men han bröt och kom tillbaka flera gånger. Då släppte jag också Bruno och då blev det upptag som  buktade i kanske 20 minuter.
– Jag lyckades genskjuta björnen på en liten väg och sköt björnen 12 steg bort. Det var både min första björn och faktiskt första gången jag såg en björn. Dessutom var det bara andra gången jag släppt hundarna på björn, berättar en glad och nöjd björnskytt.

– Nu ska vi fortsätta och jaga så jag hoppas på mer, men på torsdag är det slut då måste jag åka hem, berättar Kristoffer Skålberg, samtidigt som de håller på att slakta björnen.

Björnen var en hona, men vikten är osäker just nu.

Kristoffer Skålberg, Lesjöfors, sköt sin första björn idag med egna hundar.
AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser