Koskyttsutredning snart klar

Polisen befinner sig i slutskedet av utredningsarbetet om skotten mot två kor på Jordö i Blekinge i augusti. Det var under en vildsvinsjakt en jägare misstog korna för vildsvin.

De dödade korna var av rasen Angus. Foto: Gettyimages

Den misstänkte jägaren ringde själv till polisen och anmälde sig efter att han under vildsvinsjakt en augustinatt sköt två Angus-kor.

–Förundersökningen pågår, men ska snart ut på bedömning hos åklagare. Han är delgiven misstanke om jaktbrott av normalgraden och grovt jaktbrott. Det beror på hur åklagaren ser på det. Det återstår bara några detaljer innan vi kopplar in åklagare, säger , säger Patrik Thorssell, förundersökningsledare på polisen i Ronneby till tidningen BLT.

Patrik Thorsell vill inte uppge om jägaren använde sig thermiskt kikarsikte på sitt gevär. Inte heller vill förundersökningsledaren berätta vilken förklaring jägaren uppgett angående det inträffade.

En av korna dog av skottet. Den andra fick avlivas av en eftersöksjägare. Den ena kon var dessutom långt gången i sin dräktighet.

 

 

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

300 sidor gratis jakt- och fiskereportage!

Nu släpps resebegränsningarna inom landet och för att fira det bjuder vi på 300 sidor Jakt- och fiskereportage – gratis! Här hittar du läsning från tidningarna Jaktjournalen, Fiskejournalen, Jaktmarker & Fiskevatten och Allt om Flugfiske.
ANNONS ▼