Kortare och längre väntan på vapenlicens!

Stockholm (JJ) Det kommer att ta kortare tid att få vapentillstånd i Skåne, Kalmar, Kronobergs och Blekinge län. Men längre tid i Uppsala, Västmanland, Gävleborg, Stockholm och Västra Götaland.

Från och med nu ska handläggningstiderna för vapentillstånd jämnas ut, skriver polisen på sin hemsida. Det är polisens regionala rättsenheter som handlägger ansökningarna, och nu ska väntande ärenden flyttas från den enhet som har flest att gå igenom till en som har färre i kö.

– I de delar av landet där det tagit lång tid att få vapentillstånd kommer det att gå fortare men det kommer i stället att ta lite längre tid där det tidigare gått väldigt snabbt att få sitt vapentillstånd”, säger Lars Tonneman, chef vid polisens enhet för förvaltningsrätt, till TT.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser