Körde grovt rattfull – får inte ha kvar vapnet

Västerås(JJ) En man i 40-årsåldern, som dömts för grovt rattfylleri, får inte ha kvar sitt jaktvapen. Polisen har beslutat att återkalla hans tillstånd att ha skjutvapen. Mannen överklagade till Förvaltningsrätten som dock avslagit hans överklagande.

Mannen skjutsade sin dotter när han var onykter. Han är jägare och polisen beslöt att han inte fick ha kvar vapnet då han bedömdes ha brustit i både omdöme och ansvar.

Han överklagade och framhöll att han rehabiliterats för alkoholmissbruket, samt att regelbunda läkarkontrolller nu visar att han inte dricker. Även jaktledare och arbetsgivare ha intygat att han har ett gott omdöme.

Förvaltningsrätten menar dock att det faktum att han fullföljer behandlingen inte styrker hans lämplighet att inneha vapen, utan är en föjd av domen. Dessutom är det till nackdel för mannen att hans dotter var med när han körde onykter.
Det här rapporterar VLT.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser