Köper 10 000 vildsvin för att stoppa prisras på kött

Tyskland (JJ) Ett tyskt slakteriföretag vill köpa 10 000 vildsvin. Slakteriet vill uppmuntra till jakt och hjälpa till att hålla priserna på vildsvinskött uppe.

Slakteri vill stoppa prisraset på vildsvinskött. Foto: Gettyimages

Skogsaktuellt berättar att den ökade avskjutningen av vildsvin, på grund av kampen mot afrikansk svinpest, innebär mer kött på marknaden och fallande priser.

Nu vill slakteriföretaget Tönnies och Westfleisch köpa 10 000 vildsvin, kött som inte ska reas ut utan säljas på den reguljära marknaden. Uppköpet ska stabilisera priserna på vildsvinskött.

Bara i Nordrhein-Westfalen i västra Tyskland, som är ungefär tre gånger så stort som Skåne, sköts förra jaktsäsongen 66 000 vildsvin och många jägare börjar få överfulla frysboxar.

Slakteriföretaget Tönnies och Westfleisch initivativ välkomnas i jägarkretsar.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vargvalp konstaterad i Sjundareviret

Länsstyrelsen i Södermanlands län har fått en bild på en vargvalp i Sjundareviret och kan därför bekräfta att föryngring ägt rum, något som de tidigare förväntat sig men inte kunnat konstatera.

Ledare: Tio år av misslyckad vargförvaltning

Det må vara tioårsjubileum av Sveriges nya rovdjurspolitik, men jag ser ingen anledning att fira något. Kvar är bara bevisen för att beslutsfattare inte bryr sig om oss jägare, skriver chefredaktör Daniel Sachez.

Terroriserande älgar skjutna

Under två månaders tid har en älgko med två kalvar satt skräck i Lerumsborna. Två hundar har sparkats ihjäl och folk har blivit skadade och jagade. Nu har älgarna skjutits.

Bilden visar en gammal skottskada, menar SVA

Bilden från obduktionen visar det som SVA:s personal menar är en gammal skottskada på Älvkarlebyvargen. Veterinärerna håller för sannolikt att det är en kula som gått igenom nedre delen av buken på vargtiken.

Ny skjutbiograf i Skaraborg

Nu slipper jägare i Skaraborg resa långt för att uppleva rolig skytteträning mot rörliga mål på så kallad skjutbiograf. Ett stenkast från Hornborgasjön har nämligen Bosgården byggt en anläggning.

Länsstyrelsen Kalmar svarar på kritiken om lojakten

Svenska Jägareförbundet i Kalmar län riktar skarp kritik mot den knappa tilldelningen i vinterns licensjakt på lodjur. Länsstyrelsens vilthandläggare, Mattias Persson, svarar här skriftligt på kritiken och förklarar hur länsstyrelsen resonerat.
ANNONS ▼

Annonser