Konservator hotad

En norsk konservator har mottagit flera hot sedan det blivit kännt att han skall konservera en nyligen skjuten varg vid en marknad i helgen.

En norsk konservator har tagit emot flera hot sen det blivit känt att han inför publik ska flå och stoppa upp en varg på Grundsetmarknaden i Elverum i helgen. Det uppger flera norska medier.
Vargen som ska stoppas upp är den så kallade Koppangstiken som sköts tidigare i vinter. Bakom arrangemanget står det norska skogsmuseet i Elverum.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser