Kommunjägare kritisk till lösspringande hundar

Karlskoga (JJ) Kommunjägare i Karlskoga har den senaste tiden fått ta hand om flera hjortdjur som attackerats av lösspringande hundar. Koppeltvång råder sedan en tid men detta verkar inte många hundägare bry sig om.

Jan Lund, kommunjägare ryter nu till.
– Det blir ett allt större bekymmer, folk bryr sig inte om att det är koppeltvång i kommunen. Det spelar ingen roll att hunden bara går en meter ifrån. Jag förstår inte att det är så svårt att begripa, säger han till Nya Wermlands tidning.

Bara den senaste tiden har Jan Lund fått ta hand om tre skadade rådjur samt en hjort. Ett av rådjuren hade redan dött till följd av sina skador när Jan Lund upptäckte det.

Runt Karlskoga finns flera populära områden att rasta hundar i. Flera av dem är naturreservat med ännu striktare krav på tillsyn av sällskapsdjur.

Det råder koppeltvång på hundar mellan 1 mars och 20 augusti. Har du inte hunden kopplad krävs sådan disciplin att hunden trots att den är lös uppträder som om den vore kopplad. Enda undantagen från koppeltvånget gäller jakthundar som i viss utsträckning får jaga eller jakttränas.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser