Kommunen vill skjuta fler vildsvin

Katrineholm (JJ) Katrineholms kommun har ansökt hos länsstyrelsen i Södermanland om skyddsjakt för att få skjuta ett tiotal vildsvin som orsakat skador för lantbrukare.

Katrineholms kommun ansöker hos länsstyrelsen i Södermanland om skyddsjakt på ett tiotal vildsvin. ( Foto Roger C Åström)

– Vi använder en lösdrivande hund och det råder generellt hundförbud i februari, därför har vi valt att ansöka om skyddsjakt, säger Torvald Duán, skogsförvaltare på Katrineholms kommun.

– Det finns gott om vildsvin vid Gersnäs Gård nere i vassruggarna och så bökar de upp tomter. Vid Katrineholms gård har de klagat på att svinen bökar upp betesvallarna, säger Torvald Duán, till Katrineholms-Kuriren.

I Södermanlands län är jakt efter vildsvin, utom sugga som åtföljs av smågrisar, tillåten från och med den 16 april till och med den 15 februari. Jakt på årsungar är tillåten under hela året, enligt länsstyrelsen.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser