Kommunen ska jaga bävrar i stan med fällor

Enköping (JJ) Kommunen har beviljats skyddsjakt på fem bävrar som ställer till problem inne i stan. Eftersom det är tätbebyggt kan bävrarna inte skjutas utan ska jagas med fällor.

Bävrar som håller till nära Munksundsskolan i Enköping ska jagas med fällor. Foto: Istock och hitta.se

Enköpings-Posten berättar att bävrarna håller till i Enköpingsån som rinner genom stan. Ett stort antal träd ska ha gnagts sönder utmed Åpromenaden, trots att kommunens personal försökt skydda trädstammarna med nät.

Exempelvis hotas värdefulla valnötsträd.

Fällorna hägnas in

– Vi såg stora skador av bäver under senhösten, på häckar och mycket nyplanterat längs Åpromenaden. Den gör även skador på träd där rotsystemet håller ihop strandbrinken och förstör värdefulla miljöer för andra djur, säger Roine Andersson, samordnare på samhällsbyggnadsförvaltningen, till Enköpings-Posten.

Jakt med vapen bedöms som olämpligt och nu har kommunens skyddsjägare fått utbildning i fällfångst av bäver. Områden där fällor sätts upp kommer att hägnas in så att ingen människa eller annat djur riskerar att komma till skada.

Nu inväntas våren och islossningen så att fällorna kan sättas ut.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

DEBATT: ”Som att bita sig själv i svansen”

Det kan inte ses som något annat än en ren och skär maktdemonstration för att tysta inte bara den enskilde medlemmen utan även alla andra medlemmar, som eventuellt skulle kunna tänka sig att kritisera organisationen. Det skriver professor Eva Schömer i ett svar i debatten mellan henne och Svenska Kennelklubben, SKK.
ANNONS ▼

Annonser