Kommunalråd kritiserar avslag på skyddsjaktsansökan

OCKELBO(JJ). Kommunalrådet Magnus Jonsson, S, i Ockelbo kräver nu att åtgärder sätts in mot den närgångna vargen i Åmot. I en debattartikel i tidningen Arbetarbladet skriver han att respekten och förståelsen för rovdjuren, myndigheten och politiken annars riskerar att gå förlorad.

Han konstaterar att det funnits stationära vargar i kommunen sedan år 1989. Vidare skriver han att den senaste sommarens vargobservationer inne i Åmot och i jordbruksbygden runt Ockelbo och Lingbo har oroat fler människor än de som har jakten som intresse. 

I debattartikeln skriver han: ” Beslutet om avslag på skyddsjaktsansökan på vargen i Åmot uppfattas av många som att myndigheter och beslutsfattare vänder glesbygden ryggen. När det känns otryggt att släppa ut sin katt på gräsmattan och vargen passerar lekparken mitt i byn måste åtgärder sättas in. Respekten och förståelsen för rovdjuren, myndigheten och politiken riskeras annars att gå förlorad. Attraktionskraften för vår bygd upphör när det inte längre är tryggt i de boendes närområde. ”

AKTUELLT

Exceptionellt stora älgbetesskador i norr

Norrland (JJ) Myndigheten Skogsstyrelsen meddelar att statistiken från årets nu färdiga betesinventering är sammanställd. Resultatet visar områden Norrland med betesskador på tall, större än någonsin uppmätta.

Ny webb och app från Easyhunt

Kungsbacka (JJ) Easyhunt lanserar i dag, fredag, en ny webb och app som ersätter de gamla. Bland annat utlovas supersnabb karta med fastighetsgränser.

Annonser