Kommun vill skjuta änder

Dals-Ed (JJ) För att folk ska kunna bada i Lilla Lee i sommar söker Dals-Eds kommun tillstånd hos länsstyrelsen att få skjuta gräsänder. - Förra sommaren fick vi avråda från bad i sjön på grund av otjänligt badvatten, skriver tekniske chefen i ansökan.

Kommunen i Dals-Ed har ansökt om att få skjuta bort änder som förorenar en badsjö.

Under förra veckan konstaterades minst 100 gräsänder på en plats. Det är viktigt att kunna skjuta av änderna innan de lägger ägg, skriver kommunens tekniska chef, Roland Kindslätt, i ansökan till länsstyrelsen.

Flera fastighetsägare längs med sjön har klagat till kommunen om att fåglarna smutsar ner i trädgårdar, på bryggor och badstränder.

–Förra sommaren fick vi avråda från bad i sjön på grund av otjänligt badvatten då det förekom stora halter av e-colibakterier och intestinala enterokocker. Om vi inte får tillåtelse att skjuta änder så är risken stor att vi återigen drabbas av otjänligt badvatten till sommaren, skriver Kindslätt, uppger Dalslänningen.

AKTUELLT

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Annonser