Knarkdömd jägare förlorar vapen

Karlshamn (JJ) Enligt polisen luktade jägarens kläder starkt av marijuana i samband med att han delgavs misstanke om narkotikabrott i början av 2016. Mannen har också erkänt att han använt narkotika, men förnekar bestämt att han har ett missbruk.

Förvaltningsrätten fastställer nu polismyndighetens beslut att mannens samtliga jaktvapen, inklusive ammunition, ska tas i beslag. Jägaren överklagade polisens beslut till förvaltningsrätten.

Men de domar som mannen dragit på sig för narkotikabrott och rattfylleri visar enligt polisen att han inte längre uppfyller vapenlagstiftningens krav på omdöme, laglydnad och pålitlighet, enligt domstolen. Jägaren har via frivillig provtagning försökt påvisa att han inte använder narkotika regelbundet.

Förvaltningsrätten anser att det inte per automatik visar att mannen inte har en missbruksproblematik. Polisen har därför haft fog för beslutet att beslagta jägarens samtliga hagel- och kulvapen, skriver rätten i domen.

Jägaren har i en skrivelse berättat att jakten är hans liv och att det mesta av fritiden går till att vara i skog och mark.

Om han vill fortsätta med sin hobby måste han begära prövningstillstånd hos kammarrätten, för att eventuellt få förvaltningsrättens dom prövad där, rapporterar Sydöstran.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Vi är Jaktjournalen: Kristofer jagar gås professionellt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Idag är det Kristofer Hanssons tur.

Jakstuga på muséum

Östergötland (JJ) På Lantbruksmuséet i Ljusfallshammar har jaktstugan upphöjts till museiföremål.

Annonser