Klas Staffas jämthund vargdödad!

Klas Staffas med sin jämthund Blaikens Bozz som föll offer för varg under en älgjakt mellan Falun och Bollnäs. Jaktjournalens medarbetare och kock, Klas Staffas, Linghed, förlorade idag sin älskade jämthund Blaikens Bozz i vargens käftar under en jakt i Svabensverks jaktlag mellan Falun och Bollnäs.

Klas släppte idag för första gången sin hund på jakt efter att den varit sjuk under en tid . Bozz försvann direkt ut på ett stort sök och Klas kunde till sist se hur hunden kom tillbaka längs en skogsväg.

Plötsligt blev symbolen på pejlen stilla och Klas ringde hunden och fick höra vad han först trodde var människoröster. Efter en stund blev ljudet i telefon som vanligt med de skrapljud man hör när hunden ligger ute på sök.

– När jag hörde skrapljud och såg på pejlen att signalen kom från samma ställe förstod jag direkt att det handlade om en vargattack, berättar Klas.
Klas sprang tillbaka till sin bil och körde i rasande fart mot hunden. När han närmade sig såg han en stor varg som kastade sig av vägen och försvann in i skogen.

När Klas kom fram hittade han sin hund död i diket. Vargarna hade hunnit att slita ut tarmarna och äta ur magen.

På jaktmarken som Klas jagar på finns det gott om älg och det har lockat till sig vargar från tre olika revir.  Enligt besiktningsmannen från länsstyrelsen finns det av och till vargar från Sjösveden, Kukumäki och Björnåsreviren på Klas jaktmarker.

– Det är tragiskt och för jävligt, det är allt man kan säga, säger Klas Staffas till Jaktjournalen.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser