Klart för skyddsjakt på varg i Östergötland

Den beslutade och stoppade skyddsjakten kan på nytt sättas igång. Förvaltningsrätten har inte hörsammat Nordulvs krav.

Föreningen Nordulv som krävt stopp av skyddsjakten har inte närmare motiverat yrkandet om inhibition, skriver Förvaltningsrätten i Luleå idag i sitt beslut.

Däremot har Länsstyrelsen i Östergötland redogjort för upprepade vargangrepp på nöt och de risker som varg medför skriver rätten.  

Nordulv ska komma med sin syn i ärendet senast den 16 juni. Organisationen har tillsammans med andra aktörer har försökt stoppa Länsstyrelsens beslut om skyddsjakt. 

 

Lars-Ola Marakatt

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vapentest: Nordhunt ATA Black Sporting Adjustable

Turkiska Nordhunt ATA Black Sporting Adjustable är en klassisk sporting/jakthagelbock och ett resultat av drygt 50 års vapentillverkning. Modellen Nordhunt är speciellt tillverkad för Jaguargruppen och ger mycket hagelvapen för pengarna.

Garmin växlar upp – nu kommer pejlen Alpha 200i

Förbättrad kartkapacitet, större skärm på 3.5” som kan läsas i solljus och programmerbara knappar. Det är några av förbättringarna på nya Alpha 200i. Enheten har också inReach satellitteknologi1 integrerat, vilket möjliggör tvåvägsmeddelanden och interaktiva SOS-aviseringar.

Kortare jakttid föreslås för förföljande älghundar

I Naturvårdsverkets förslag på nya jakttider finns även förslag som gäller jakthundanvändning. Bland annat föreslås att älghundar som förföljer älg inte får släppas före den första oktober i södra Sverige. Bör älghundsägare vara oroliga för kortare möjligheter till jaktträning?

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.
ANNONS ▼