Klart för lodjursjakt i Västernorrland

​Härnösand (JJ) Nu är det klart hur det blir med lodjursjakten även i Västernorrlands län.

Nu har kvoten i licensjakten fastställts även i Västernorrland. Foto: Istock

Tilldelningen i länet blir tio lodjur.

”Den inventering av lodjuren som pågått sedan mitten av januari närmar sig slutet. Det preliminära resultatet visar att det finns många lodjur i framför allt Sollefteå kommun men även i delar av Sundsvalls och Örnsköldsviks kommuner. Beslutet om licensjakt är i huvudsak inriktat på att dämpa lodjurens skador på renskötseln”, skriver länsstyrelsen på sin hemsida.

Myndighetens rovdjurskonsulent, Gunnar Ledström, råder jägarna att läsa beslutet noga då det innehåller detaljerade regler för jakten. Bland annat delas länet in i tre olika jaktområden.

Läs hela beslutet här.

Jaktjournalen har rapporterat om lodjursjakten i de övriga länen här.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Ulkeröd – En undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser