Klart för licensjakt på lodjur i Jämtland

Nu är det klart med tilldelningen i lodjursjakten i Jämtland.

Det här är länsstyrelsens karta över lodjursjakten 2020 i Jämtland. Karta: Länsstyrelsen, foto: Gettyimages, fotomontage

Länsstyrelsen meddelar på sin hemsida att totalt 23 lodjur får fällas i Jämtland under jakten som får pågå mellan 1 mars och 15 april.

Länet är uppdelat i åtta jaktområden och lodjur får jagas i sju av områdena.

Länsstyrelsen skriver om syftet med jakten:

”Lodjursstammen i länet har under ett flertal år legat över förvaltningsmålet om 24 föryngringar. Licensjaktens främsta syfte är att minska skador orsakade av lodjur för rennäringen. Syftet med beslutet är därför att genom licensjakten nå målet för lodjursstammens storlek i länet samtidigt som de övergripande nationella målen för lodjursstammens utveckling beaktas.”

Så här fördels jakten i de olika områdena:
1: högst 5 lodjur får fällas
2: högst 5 lodjur får fällas
3: högst 4 lodjur får fällas
4: högst 2 lodjur får fällas
5: högst 2 lodjur får fällas
6: högst 2 lodjur får fällas
7: högst 3 lodjur får fällas

Jakten i område 2 omfattar endast singeldjur. I övriga sex områden får jakten bedrivas efter lodjur oavsett kön och ålder.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼