Klart för kommunkort i Västerbotten

Umeå (JJ) Länsstyrelsen i Västerbotten har beslutat att fjällborna i Västerbotten kommer att kunna köpa särskilda kommunkort för fjälljakten även i år.

Många jägare har varit oroliga sedan Justitiekanslern (JK) för en tid sedan konstaterat att Länsstyrelsen i Norrbotten ska betala skadestånd för att de tillämpat striktare regler för utländska jägare. JK skriver i ett yttrande att det strider mot EUs regler att diskriminera utländska jägare.
 JKs uttalande har skapat tveksamheter inom Länsstyrelsen om det är tillåtet att sälja kommunkort ortsborna i fjällen. Länsstyrelsen i Västerbotten har trots detta beslutat att behålla årskorten för kommuninvånare även i år.
Däremot kommer det inte bli aktuellt att återinföra länskort i år.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser