Klappjakt på räv

Växjö(JJ) I helgen genomfördes den årliga klappjakten på räv inom Norrgårda viltvårdsområde, utanför Växjö. Någon räv syntes dock inte till under hela dagen.

Däremot såg jägarna bland annat älg och dovhjort. Niclas Andersson var jaktledare för ett 40-tal jägare. 

Det genomfördes även en insamling av pengar. Halva summan skulle gå till organisationen läkare utan gränser, den andra hälften till ”en jägare med tur”. 

Jägaren som vann var Inge Andersson, han skänkte vinsten till den ovan nämnda organisationen.
Det här rapporterar Smålandsposten.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser