Klappade igen jakten i delområde 2

Bjursås (JJ) Efter sex timmars svettig jakt kunde Klas Johansson och hans kamrater stänga jakten i Delområde 2, Dalarna. Nu är alla björnar på tilldelningen där fällda.

Tre glada björnjägare efter en svettig jakt som slutade med utdelning.

Det har varit en intensiv dag för Klas Johansson och hans kompisar Anders Göras och Josef Nordin i Bjursåsskogarna norr om Falun. När Jakjournalen når honom är precis på väg att hänga in och flå den björnen.

– Vi höll på att ge upp men hundarna löste uppgiften. De har gått 2,5 mil per hund, säger han.

I morse hade de inte mycket att gå på annat än spillning på en väg. Rysstövaren Nadja och Plotthunden Meya jobbade länge med att hitta ett utspår. De kopplades till slut upp men släpptes om vid spillningen och fann till slut ett avhopp. Björnen restes 300 meter in på en myr.

– Då bar det av rätt ut. I bland stod det still men annars var det gångstånd eller så drog bara björnen. Jag lyckades vid ett tillfälle komma så nära att jag såg skallen björnen men kunde inte skjuta.

Till slut kunde Klas, Josef och Anders avsluta jakten och fällde en björnhanne på 150 kg.

– När jag ringde in och rapporterade björnen blev de rejält stressade eftersom de snabbt var tvungna att få ut meddelandet att jakten i området var avlyst.

 

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser