Kjell sköt björn på ståndskall

Kjell Lindgren från Hemling i Ångermanland sköt i söndags den andra björnen i Västernorrland. Tillsammans med jaktkompisen Per-Åke Larsson fällde han björnen på ståndskall.

Efter att ha hittat björnskit släppte de hunden och strax efteråt blev det ståndskall. Efter en spännande ansmygning var de tätt inne på ståndet. De hörde björnen morra och blåsa. Plötsligt fick Kjell en skottchans på endast tio meter. Kjell sköt snabbt björnen i huvudet och jakten var över. Björnen var en hane och vikten uppskattades till strax under 200 kg.Även i Västerbotten sköts den andra björnen under helgen. Håkan Isaksson sköt en ung björnhona i närheten av Borgafjäll.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser