Kirunas skjutbanan ska flyttas

Kiruna(JJ) Kiruna ska flyttas och då måste skjutbanan flyttas för att ge plats åt den nya bebyggelsen. Under hösten ska flytten påbörjas.

Skjutbanan byggs på en plats för Försvarsmakten tidigare hade en skjutbana, några kilometer efter Kurravaaravägen. När snön försvinner nästa år ska skjutbanan vara klar.

– Det finns avtalsförslag framtagna med staten som markägare och med försvaret som idag har avtal på det nya området. Med Kiruna jakt- och fiskevårdsförening pågår en dialog om hur det ska gå till med flytt av verksamheten och hur den nya skjutbanan ska se ut. Innan semestrarna borde vi ha ett avtal klart, säger Eva Ekelund, mark- och exploateringschef på Kiruna kommun, till Norrländska Socialdemokraten.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser