Kilbackens Raju-Jocke vann Räv-SM

Ödeshög (JJ)Finskstövaren Kilbackens Raju-Jocke tog hem Räv-SM 2014 med två solklara förstapris. Men det var med minsta möjliga marginal till tvåan Nässjöns Astock.
Vinnarhunden, Kilbackens Raju-Jocke tillsammans med ägaren Anton Engberg från Tingsryd. Foto: Ted Karlsson

Räv-SM har avgjorts under helgen på fina marker utanför Ödeshög i Östergötland. Tio kvalificerade stövare har tampats om den ärofulla titeln. I år knep finskstövaren Kilbackens Raju-Jocke första platsen, med två fina första pris i ryggen på 64, respektive 63 poäng.

Hack i häl kom dock schillerstövaren Nässjöns Astock som också tog en elitetta. Hans egenskapspoäng för de två prisdreven var 63 respektive 64 poäng. När det stod klart att de två bästa hundarna hade samlat på sig lika många egenskapspoäng fick kollegiet istället börja titta på tappttider för att skilja de både mycket kompetenta stövarna åt.

Med minsta möjliga marginal tog Raju-Jocke hem SM-titeln. Ägaren Anton Engberg från Tingsryd har all anledning att vara glad.

Av tio startande hundar tog fem hem en elitetta under årets prov. Jaktjournalen gratulerar Anton Engberg och tackar Östergötlands stövarklubb för ett bra arrangemang.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser