Kikarsiktesföretag i patenttvist

London (JJ) Swarovski och Leica har stridit i rätten kring ett patentintrång. Nu är tvisten avgjord och Swarovski har gått segrande ur den.

Striden har gällt patentintrång på Swarovskis kikarsikte Z6. Under IWA-mässan i Tyskland 2011 visade Leica upp ett nytt kikarsikte som uppvisade slående likheter med Z6:an, både mekaniskt och optisk design. Swarovski valde då att vidta rättsliga åtgärder.

Nu har appellationsdomstolen i London avgjort ärendet och upprätthållit domen mot Leica.  

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser