Kennel vägrar sälja till varglänet Värmland

Åmotsfors (JJ) Finnstövaruppfödare Leif Bäckström, Solstrimmans Kennel i Kalix vägrar att sälja sina valpar till jägare i Värmland på grund av varg. – Jag vill inte att mina valpar ska bli vargmat, säger han.

– Det är för jävligt att staten låtit det gå så här långt, säger Bengt Jansson i Eda som inte fick köpa någon hund. Det förstör ju ett fritidsintresse som många människor har. Kennelägaren Leif Bäckström delar Bengt Janssons åsikter om vargen.

– Vargen ska bort. Vi bor ju i glesbygden för att vi vill jaga. Vargpolitiken gör att glesbygden utarmas mer och mer.

– Jag läser  dagligen i tidningarna och på Facebook och ser bilder på döda och halvätna hundar. Det ödet vill jag inte att mina valpar ska gå till mötes, säger Leif Bäckström, till Nya Wermlands-tidningen.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser