Karl Hedin huvudtalare under möte i Orsa

ORSA(JJ) Under lördagen höll Folkaktionen ny rovdjurspolitik ett möte på Skeer i Orsa. Karl Hedin var huvudtalare under mötet och han var mycket kritisk till vargpolitiken.

Hedin är en av författarna till boken ”Varg och landsbygdsboende”, som gavs ut förra året. I boken tas de problem upp som uppstår när vargen etablerar revir.

Under mötet förklarade Hedin att risken är stor att vi får en liknande situation i Sverige som man haft i Finland, i vårt grannland har antalet vargrevir minskat kraftigt. 
Hedin menar att förklaringen till detta är att vargarna förgiftats, något som han inte tycker är bra.
 
Han manar också till upprror mot rovdjurspolitiken. Hedin uppmanade jägarna till flera åtgärder; bland annat eftersöksbojkott, att stänga vägar och att inte lämna in rapporter om rovdjur. 
Men Hedin tycker att högst en till två föryngringar i varje län kan accepteras.

Naturdemokraterna fanns också representerade på mötet. Det var Christer Wördin, partiets företrädare, som var på plats för att bland annat värva nya medlemmar. 
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser