Karl Hedin huvudtalare under möte i Orsa

ORSA(JJ) Under lördagen höll Folkaktionen ny rovdjurspolitik ett möte på Skeer i Orsa. Karl Hedin var huvudtalare under mötet och han var mycket kritisk till vargpolitiken.

Hedin är en av författarna till boken ”Varg och landsbygdsboende”, som gavs ut förra året. I boken tas de problem upp som uppstår när vargen etablerar revir.

Under mötet förklarade Hedin att risken är stor att vi får en liknande situation i Sverige som man haft i Finland, i vårt grannland har antalet vargrevir minskat kraftigt. 
Hedin menar att förklaringen till detta är att vargarna förgiftats, något som han inte tycker är bra.
 
Han manar också till upprror mot rovdjurspolitiken. Hedin uppmanade jägarna till flera åtgärder; bland annat eftersöksbojkott, att stänga vägar och att inte lämna in rapporter om rovdjur. 
Men Hedin tycker att högst en till två föryngringar i varje län kan accepteras.

Naturdemokraterna fanns också representerade på mötet. Det var Christer Wördin, partiets företrädare, som var på plats för att bland annat värva nya medlemmar. 
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser