Karl Hedin huvudtalare under möte i Orsa

ORSA(JJ) Under lördagen höll Folkaktionen ny rovdjurspolitik ett möte på Skeer i Orsa. Karl Hedin var huvudtalare under mötet och han var mycket kritisk till vargpolitiken.

Hedin är en av författarna till boken ”Varg och landsbygdsboende”, som gavs ut förra året. I boken tas de problem upp som uppstår när vargen etablerar revir.

Under mötet förklarade Hedin att risken är stor att vi får en liknande situation i Sverige som man haft i Finland, i vårt grannland har antalet vargrevir minskat kraftigt. 
Hedin menar att förklaringen till detta är att vargarna förgiftats, något som han inte tycker är bra.
 
Han manar också till upprror mot rovdjurspolitiken. Hedin uppmanade jägarna till flera åtgärder; bland annat eftersöksbojkott, att stänga vägar och att inte lämna in rapporter om rovdjur. 
Men Hedin tycker att högst en till två föryngringar i varje län kan accepteras.

Naturdemokraterna fanns också representerade på mötet. Det var Christer Wördin, partiets företrädare, som var på plats för att bland annat värva nya medlemmar. 
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar.

AKTUELLT

Gråhunden Zero räddad ur isvak efter en halvtimme

Det var nära att livet tog slut för gråhunden Zero på lördagen. Han gick genom isen och kämpade en halvtimme i vaken innan brandkåren lyckades rädda honom. – Chocken har inte lagt sig riktigt, säger husse Alexander Ekstam.

Krönika: Sveriges mest otacksamma uppdrag!

En eftersöksjägare vågade inte förkorta lidandet på varg häromdagen, en annan fick inte skottlossningstillstånd eftersom vildsvinet körts på i detaljplanerat område. För några år sedan omkom en eftersöksjägare under ett pågående eftersök. Otaliga är vittnesmålen som beskriver en vardag där medtrafikanter visar noll hänsyn och jaktmotståndare kallar eftersöksjägare kallblodiga mördare.

Annonser