Karl Hedin huvudtalare under möte i Orsa

ORSA(JJ) Under lördagen höll Folkaktionen ny rovdjurspolitik ett möte på Skeer i Orsa. Karl Hedin var huvudtalare under mötet och han var mycket kritisk till vargpolitiken.

Hedin är en av författarna till boken ”Varg och landsbygdsboende”, som gavs ut förra året. I boken tas de problem upp som uppstår när vargen etablerar revir.

Under mötet förklarade Hedin att risken är stor att vi får en liknande situation i Sverige som man haft i Finland, i vårt grannland har antalet vargrevir minskat kraftigt. 
Hedin menar att förklaringen till detta är att vargarna förgiftats, något som han inte tycker är bra.
 
Han manar också till upprror mot rovdjurspolitiken. Hedin uppmanade jägarna till flera åtgärder; bland annat eftersöksbojkott, att stänga vägar och att inte lämna in rapporter om rovdjur. 
Men Hedin tycker att högst en till två föryngringar i varje län kan accepteras.

Naturdemokraterna fanns också representerade på mötet. Det var Christer Wördin, partiets företrädare, som var på plats för att bland annat värva nya medlemmar. 
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser